Zwemmen

  Wie niet kan deelnemen aan zwem-  en/of turnlessen heeft hiervoor een doktersbriefje nodig.

  Zwemmen doen we in het zwembad van Sportoase (Philipssite). Vanaf het eerste leerjaar gaan onze leerlingen om de twee weken zwemmen. Het vervoer naar het zwembad gebeurt met een bus. De derde graad van Egenhoven en het 6 de leerjaar van Terbank fietst naar het zwembad (met fietshelm en veiligheidsvestje). Voor onze leerlingen van de zesde leerjaren is het zwemmen gratis!

  Wie gaat zwemmen, draagt best gemakkelijke kleren. Twee handdoeken is geen luxe. Een muts in de winter beschermt tegen een dreigende verkoudheid.

  Bewegingsopvoeding

  Bewegingsopvoeding doen we wekelijks in onze eigen turnzaal. In de niet- zwemweek is er een extra turnuur. Een blauwe turnbroek en een wit T-shirt is het turnuniform van onze school (afzonderlijk te bewaren in een turnzak). 

  Noodzakelijk voor een goede hygiëne is het regelmatig wassen van deze turnkledij. In onze school turnen jongens en meisjes samen. Leerlingen die (met toelating) niet meeturnen worden door de leerkracht lichamelijke opvoeding in de mate van het mogelijke toch betrokken bij de turnles.

  Extra sportactiviteiten

  Naast het zwemmen en het turnen zijn er nog zovele extra sportactiviteiten: joggen, minivoetbal, basketbal, hockey, de sportdag en de interscholencompetities. Deze vinden meestal op woensdagnamiddag plaats en worden begeleid door de sportleerkrachten.
  schoolraad
  "Onze school moedigt je aan om te sporten dankzij een uitgebreid aanbod, onder begeleiding van onze sportleerkrachten."
  Terbank-Egenhoven logo
  Terbank-Egenhoven, da's samen school maken in het midden van het groen.
  Volg ons op

  Directie

  Secretariaat